Marnujemy 9 mln ton jedzenia rocznie. Czas na no waste cooking?

www.unsplash.com/NeONBRAND

Dane, które znajdują się w tytule, dotyczą tylko Polski, jeśli mieliby Państwo jakieś wątpliwości. Wiadomo, czasami kupimy za dużo, wsadzamy do lodówki, coś się zepsuje, coś zakwitnie, ląduje więc w śmietniku, a potem na wysypisku. Czy możemy zmienić swoje przyzwyczajenia? Maia Sobczak, autorka książki „Qmam kasze do ostatniego okruszka” podkreśla, że w kuchni żeby nie marnować jedzenia, wystarczy być kreatywnym. Łatwo powiedzieć…

Obejrzyjcie naszą rozmowę, a być może stwierdzicie, że to wcale nie jest takie głupie, i sami zaczniecie maksymalnie wykorzystywać produkty z Waszej lodówki. Premiera książki już za tydzień, 18 kwietnia. Smacznego!